Почетна / Градина / Хортикултура / Хамаципарис Писифера Филифера Нана

Хамаципарис Писифера Филифера Нана

http://workngsd.com/wp-json/oembed/1.0// 13/06/2018 Хортикултура

Pregabalin no prescription Ова растение е грмушка и расте како полутопка. Претставува прилично ниско растение со максимална висина од 1м и дијаметар на круната до 1,5м, што значи повеќе се шири отколку што расте.

Ова растение е карактеристично по тоа што живее и до 300 години. Се состои од иглички кои се темно зелени по боја. Бара плодни и влажни почви.

На сиромашни почви и суви почви расте лошо.

Овој четиринар не се крои но секоја пролет е потребно да се отстранат сувите делови. Претежно урбаните градинари го декорираат со камења и поставуваат на полусенка, и влажен терен, бидејќи таму најмногу успева.

Види

Тие ги создаваат дворовите од вашите соништа

Тие имаат репутација за уредување прекрасни дворни површини кои соодветсвуваат со вашиот дом и начин …