Почетна / Градина / Совети / Совети од Фоја: Како еден двор да изгледа поголем

Совети од Фоја: Како еден двор да изгледа поголем

robaxin canada 26/01/2018 Совети

http://oceanadesigns.net/wp-json/oembed/1.0/embed?format=xml Од градинарскиот центар ФОЈА за како еден еден двор да изгледа поголем го дадода следниот краток совет:

„Едноставно, декоративните садници треба да се насадат скалесто (по висина). По можност пониските да бидат со посветла боја, и интензитетот кон потемна да се зголемува по височина.

Дополнително шареноликоста, комбинацијата на различни но компатабилни бои и структури ќе го зголемат ефектот.

Уживајте во садењето“, порачуваат од ФОЈА.

Види

Таа е преубава, повеќето ја имаме дома, иако сокот на растението содржи стрихнин кој е многу отровен

Дифенбахијата „Dieffenbachia“ потекнува од семејството Змијарникови (Araceae). Ова е многу популарно украсно растение. Потекнува од …