Почетна / Градина / Животни / Ова грдо суштество ја чува тајната на долговечноста

Ова грдо суштество ја чува тајната на долговечноста

buy Gabapentin 300mg 12/06/2018 Животни

buy accutane online fast delivery Едно од најпознатите грди суштества на овој свет, има сериозни тајни за долговечноста на човештвото.

Експерти од Австрија, нагласуваат дека токму голото слепо куче е клучот за тоа луѓето да можат да живеат до 200 години.

Голото слепо куче е клучот на долговечноста иако овој вид на суштества се исклучително грди, неугледни, збрчкани и слепи, тие успеваат да ја разбудат љубопитноста на посетителите и нивната популарност се зголемува со секој изминат ден.

Вработените во зоолошката градина во Виена дури се шегуваат дека ако објават конкурс за најдобро популарно животно, тоа сигурно ќе биде предводи од кој било друг.

Макар и што се едни од најгрдите суштества во светски рамки, тие сепак остануваат чудата кои природата ги создала. Тие живеат десет пати повеќе (30 години), отколку кој било друг глодар.

Види

Погледнете како изгледал последниот Тасмански Тигар (Видео)

Видео записот е посветен на последниот Тасмански тигар! Снимката е од 1933 година!