Почетна / Градина / Животни / Најдолгата змија во светот, запишана во Гинисовата книга на рекорди

Најдолгата змија во светот, запишана во Гинисовата книга на рекорди

http://ipjornal.com/tag/cessar-fogo 06/06/2018 Животни

http://pittsburgh-divorce.net/staging/mediation/ Најдолгата змија во светот, која што е запишана во Гинисовата книга на рекорди е питонот Python reticulatus кој бил долг цели 7,5 метри, а во 2010 година починал од тумор.

Питонот бил со вкупна тежина од 135 килограми и старост од 18 години. Живеел во зоолошката градина Колумбус од 2007 – 2010 година.

Инаку се смета дека најголемиот питон бил со должина од 10 метри и бил убиен во 1912 година во Индонезија.

Види

Погледнете како изгледал последниот Тасмански Тигар (Видео)

Видео записот е посветен на последниот Тасмански тигар! Снимката е од 1933 година!