Почетна / Градина / Животни / ВИДЕО:Шанти слоницата свири на хармоника

ВИДЕО:Шанти слоницата свири на хармоника

20/06/2018 Животни

source link Слонот Шанти од Националната ЗОО градина во Вашингтон знае да свири на хармоника со својата сурла.

Вчера се објави видео снимка на кој се гледа како 36-годишната азиска слоница свири на хармоника прикачена на нејзиниот кафез.

Според Деби Флинкман, која е чувар Шанти е музички талент и своите песни секогаш ги завршува со големо крешендо.

Од паркот нагласуваат дека слоницата сака да свири хармоника и дека тоа е нешто во што самата ужива.

Шанти е подарок на зоолошката градина од Шри Ланка.

Види

Можете ли да ја пронајдете верверичката на следнава фотографија?

Можете ли да ја пронајдете верверичката на следнава фотографија?