Почетна / Градина / Животни / Големата пирана – риба со заби поголеми од белата ајкула

Големата пирана – риба со заби поголеми од белата ајкула

get link 04/07/2018 Животни

tastylia side effects Познатиот рибар и телевизиски водител Џереми Вајд (52) во реката Конго која се наоѓа во Африка успеал да улови голема и страшна риба позната како “големата пирана”.

Ова слатководна риба долга над еден метар и тешко речиси 50 килограми. На фотографиите ќе забележите дека таа има огромни заби кои ги напаѓа луѓето, а понекогаш и крокодилите.

Рибата има вкупно 32 заби кои се поголеми од големата бела ајкула. Оваа риба е во состојба да нападне плен со иста големина, а може да нападне и како одговор на нагло двжење или прскање”, изјавил Вејд за уловената пирана.

Оваа риба е тешка да се улови, а Вејд како мамец морал да користи голем сом. Неговата потрага по оваа риба траела 8 дена, а откако се сликал со неа ја вратил назад во водата. Спортски нели?

Види

Можете ли да ја пронајдете верверичката на следнава фотографија?

Можете ли да ја пронајдете верверичката на следнава фотографија?