Почетна / Градина / Храна / Машинско берење

Машинско берење

enter 30/03/2018 Храна

buy modafinil liverpool Денеска знаеме дека нашите градинарски култури бараат добра интервенција на човечки фактор, меѓутоа кога се работи за фарми за масовно производство, машините го превземаат главниот збор.

Затоа нашите супермаркети имаат од ефтини зеленчуци, скапи ретки тропски овошја па се до скапи зеленчуци со совршен изглед.

Пример на масовно произвотство на зеленчуци е специјален бренд на домат кој може да биде машински собиран. Тој домат секогаш ќе има поефтина цена за разлика од тие домати кои се рачно обработени.

За да разбере ова подобро, произведениот домат мора да ги поседува следните стандарди:

• Доматот мора да биде нежно собиран без било какво оштетување

• Доматите мора да се издвојат од дршките, добро исчистени и подготвени за на пазар

• Доматот мора да има извондреден вкус.

Види

Помело (Citrus maxima) – Гигантско цитронско овошје

Помело е вид на агрум (цитронско овошје), кое потекнува од јужна и југоисточна азија. Претставува …