Почетна / Градина / Растението орлов нокт штити од опасните сончеви зраци

Растението орлов нокт штити од опасните сончеви зраци

enter site 08/08/2018 Градина, Лек

http://araliasystems.com/shareholders/shareholders/ Есенцијата од растенија на орловиот нокт помага ефикасно за заштита од потенцијално штетните ултравиолетови сончеви зраци. Научниците од Американското хемиско друштво набљудувале како материите добиени од орлов ноктот, помагаат да се блокира дејството на ултравиолетовите зраци на кожата. Научниците откриле дека кожата која е третирана со есенција од орлов нокт, ги блокира многу поефикасно ултравиолетовите зраци, обезбедувајќи многу повисок степен на заштита од штетното сонце.

Освен тоа, есенциите продолжуваат да ја штитат кожата дури по долгото дејство на сонце. Орловите нокти со векови се користат во традиционалната кинеска медицина за лекување на настинка и треска.

Состојки од него се користат за зачувување на храна и во квалитетот на исхраната во козметиката, особено при подмладување на кожата.

Види

Тие ги создаваат дворовите од вашите соништа

Тие имаат репутација за уредување прекрасни дворни површини кои соодветсвуваат со вашиот дом и начин …