Почетна / Градина / Вести / Букет од зачини

Букет од зачини

see url 08/08/2018 Вести, Лек

http://sclarita.com/wp-json/oembed/1.0/\"http:\/\/sclarita.com\/2015\/11\/24\/watch-this-womans-inspired-plea-for-mcribs-in-scv\/\" Станува збор за букет од свежи зачини и останати состојки кои се додаваат во супи, чорби, сосови, манџи или кога пржите или динстате месо. Најчесто, овој букет се состои од гранчиња целер, гранчиња магдонос, ловоров лист и мајчина душичка. На ова, може да се додадат праз, кромид, лук, морков и други ароматични тревки и зеленчуци.

Букетот од зачини се врзува цврсто со кујнски конец (понекогаш се става во газа) и се става во јадењето кое го подговувате.

Пред крај или кога јадењето ќе биде готово, букетот се вади и се фрла. Букетот е одличен начин да и заврзете сите состојки и зачини кои не планирате да ги употребите во јадењето, туку само сакате да ги искористите нивните вкус и арома. Идеално за бистри супи.

Извор:миа.мк

Види

Богатството на Демир Капија: Белоглав мршојадец (Gyps fulvus)

Најмногу го има во околината на Демир Капија, клисурата на Црна Река во близина на …