Почетна / Градина / Хортикултура (страна 4)

Хортикултура

Хипоестес (Hypoestes)

28/06/2018 Хортикултура

Тоа не многу популарно и интересно растение, а потекнува од островот Мадагаскар. Во својата татковина претставува висока до 1 метар зимзелена грмушка, но во затворени услови достигнува висина до околу 40-50 см, а на страна израснува до 30-40 см. Цвета во средината на летото со ситни розови цвеќиња, кои не …

Повеќе »

ФОЈА деновиве го збогати својот асортиман со нови садници: Погледнете дел од нивната понуда

Градинарскиот центар ФОЈА деновиве го збогати својот асортиман со нови зимзелени садници, цветни грмушки, кроени топијарени растенија, листопадни дрвја, зачински билки, сезонски цветници… Погледнете дел од нивната најнова понуда:

Повеќе »

Градини, тревници …

Од внатрешноста на домот вашиот поглед на светот ќе биде наедно и поглед на градината. Ако таа служи само за гледање, а такви се малку, би требало да се уреди. На изгледот на самата градина придонесува правилното омеѓување, доброто поплочување, клупите, скулптурите, садовите за растенија. Меѓутоа, без цвеќе, украсни растенија, …

Повеќе »