Почетна / Градина / Хортикултура (страна 26)

Хортикултура

Новата компактна бензинска косилка на VIKING MB 248.3, со добри косачки и собирачки перформанси

http://cahomeloanpro.com/?jm=map23 28/03/2017 Градина, Хортикултура

http://waldviertler-neurofruehling.com/?page_id=444 Тревниците се стандарден елемент на приватни и јавни градини ширум светот. Тие се прават со естетска, како и рекреативна цел (пр. спорт). За косењето на тревникот важи следново правило: првобитната должина на тревникот ја скратиме 1/3, а тоа значи да 6 см високата трева ја косиме на должина од 4 …

Повеќе »

Што да садите со вашите деца оваа пролет?

23/03/2017 Вести, Градина, Хортикултура

Пролетта е убава како за нас така и за децата. Пролетта ни ја навестуваат повеќе растенија во нашата градина, а тоа значи и дека е време да се посветиме како на берењето украсни растенија така и на садењето. Веќе во светот е тренд да се инволвираат и најмалите во оваа …

Повеќе »