Почетна / Градина / Хортикултура (страна 25)

Хортикултура

Камелија – претенциозна јапонска убавица

04/04/2017 Градина, Хортикултура

Камелијата е грмушка со висина од еден до три метри, со компактна круна од сјајни, темнозелени листови и со бои од бела до црвена, во сите нијанси на розова. Пренесена во Европа од планинските падини на Јапонија, таа неочекувано добро се прилагодува на локалната клима. Всушност, спротивно на очекувањата, повеќето …

Повеќе »

Новата компактна бензинска косилка на VIKING MB 248.3, со добри косачки и собирачки перформанси

Тревниците се стандарден елемент на приватни и јавни градини ширум светот. Тие се прават со естетска, како и рекреативна цел (пр. спорт). За косењето на тревникот важи следново правило: првобитната должина на тревникот ја скратиме 1/3, а тоа значи да 6 см високата трева ја косиме на должина од 4 …

Повеќе »

Што да садите со вашите деца оваа пролет?

Пролетта е убава како за нас така и за децата. Пролетта ни ја навестуваат повеќе растенија во нашата градина, а тоа значи и дека е време да се посветиме како на берењето украсни растенија така и на садењето. Веќе во светот е тренд да се инволвираат и најмалите во оваа …

Повеќе »