Почетна / Градина / Вести (страна 2)

Вести

Глутница волци се спремаат да нападнат мали мечиња – Погледнете на крајот кој ќе ги спаси

buy provigil online legally 10/04/2018 Вести, Животни

follow link Еден човек, видел дека мечка заедно со нејзините мечиња е во опасност. Опасноста име се заканувала од чопор волци. Човекот покажа голема храброст, ризикувајќи го својот живот за да ги спаси мечињата. Погледнете:

Повеќе »

Скрати ме да пораснам

05/04/2018 Вести, Совети

Сигурен сум знаете дека и покрај тоа што во случај кога две соседки сакаат цвеќиња и ги имаат истите видови на растенија, напредокот на цветот и цветањето е различен? Зошто е тоа така? Сигурн не е поради тоа што едната разговара со растенијата повеќе отколку другата! Главната причина зошто некои …

Повеќе »

Обезбедете го течниот отпад од шталите да не ја загадите водата

Управувањето со шталското ѓубриво претставува низа содветни постапки во кои се опфатени негово чување расфрлање и третманот на отпадните води, со со цел да се минимизирате ризикот од загадување. Шталските ѓубрива можат да произведат течен отпад доколку се остават на отворено. Оваа течност има висок потенцијал за загадување со голема …

Повеќе »

МЗШВ денес на средба со производителите на зелка и со откупувачите

Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство континуирано ја следи состојбата со откупот на зелката и откупната цена. За таа цел МЗШВ веќе оствари контакти со земјоделците производители на зелка, и уште денес претставници на МЗШВ ќе остварат заеднички состанок и со производителите на зелка и со откупувачите, се со цел да …

Повеќе »

Вкупното производство на месо зголемено, a намалување на производството на кравјо млеко, овчото и козјото млеко

Според податоците на Државниот завод за статистика, производството на кравјо млеко во 2017 година изнесува 394 140 илјади литри, што е за 2.2 % помалку во однос на 2016 година. Намалување на производството во 2017 година е забележано кај овчото млеко за 13.9 % и кај козјото млеко за 0.4 …

Повеќе »

Николовски: Со мерките од Програмата за рурален развој, ќе обезбедиме достоинствен живот за граѓаните од сите рурални средини

Со ефикасна искористеност на мерките од Програмата за рурален развој 2018, наменети за општините, ќе се обезбеди квалитетен и достоинствен живот за граѓаните од сите рурални општини, порача министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, на денешната средба со претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов, …

Повеќе »