Шест лиснати зеленчуци, кои можат да ви го спасат животот

November 7th, 2017 | by Gradina Mug
Шест лиснати зеленчуци, кои можат да ви го спасат животот
Градина
0

Ако има храна во чија корист за здравјето никој не се сомнева, тогаш ова се лиснатите зеленчукци Тие се полни со витамини, богати со есенцијални минерали, како и со антиоксиданси.

Листнатиот зеленчук содржи уште фитохемикалии, кои се големи пријатели на кардиоваскуларниот систем, и доведуваат до намалување на крвниот и го стимулираат протокот на крв.

И ако тоа не ви е доволно: тие се со ниска содржина на јаглехидрати и калории, така што практично можете да јадете неограничено количество од нив.

Еве кои шест лиснати зеленчуци задолжително треба да се вметнат во менито: 

Лиснато цвекло (манголд)

Comments are closed.