Убавото дрво на животот и лековитите својства на неговите лисја

October 30th, 2017 | by Gradina Mug
Убавото дрво на животот и лековитите својства на неговите лисја
Совети
0

Дрво на животот – тоа е едно собно растение што многумина го одгледуваат дома, но не знаете за исцелителната моќ на неговите лисја.

Дрвото на животот не само што го краси вашиот дом, но може и да ве излечи од вообичаени болести, бидејќи тоа поседува моќни антимикробни, противовирусни и антибактериски својства. Ова растение исто така го прочистува воздухот во собата, која се наоѓа.

Еве и за што се користат лековитите листови на убавото дрво на животот:


1. Отстранување на херпес – херпесот може да испари од вашите усни, ако користите сок од листовите на растението. Капнете неколку капки од листот на газа. Потоа намначкајте ги усните. Оставете да делува околу 10 минути и потоа отстранете го. Применувајте го методот 3 пати на ден. За само 3 дена нема да има траги од херпесот.

2. Отстранување на жуљеви – земете лист од ова дрво и излупете го. Потоа ставете го врз жуљевите и оставете го така во текот на ноќта. Оваа постапка се повторува до целосно исчезнување на калусот.

Comments are closed.