Оваа црна фолија е поставена близу Валандово: Погледнете зошто

November 7th, 2017 | by Gradina Mug
Оваа црна фолија е поставена близу Валандово: Погледнете зошто
Вести
0

Изградбата на Рударскиот комплекс Казандол сеуште е во тек. Оваа црна фолија е фамозната гео-мембрана од финско потекло треба да ја заштити почвата и подземните води од загадување со сулфурна киселина.

Но, според фотографиите кои ќе ги видите проценете самите колку е ова безбедно за земјата, почвата и индиректно врз здравјето на луѓето:

Comments are closed.