Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`

October 12th, 2017 | by Gradina Mug
Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`
Совети
0

Знаете ли дека прегорените сијалици можеат да се искористат како декоративни вазнички за цвеќиња? За ефектот да биде поголем, препорачуваме да ги обоите.

Еве што се ви е потребно:

– Сијалица

– Растение


– Ножички

– Пинцета

– Чеканче

– Шајки

– Kамчиња

– Јаженце

Најпрво направете дупче во металниот дел од сијалицата па потоа со помош на пинцета земете ја и внимателно извадете ги жиците внатре во сијалицата. Издлабете уште две дупчиња во железниот дел за вазничката да ви биде висечка, и низ дупчињата протнете го јаженцето. Шајчето и чеканот ви се потребни за да ги закачите на ѕид.

Comments are closed.